Dekorasyon, Ev Dekorasyonu, Mobilya Modelleri, Yatak Odası, Salon, Oturma Odası, Mutfak, Banyo, Aydınlatma

Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı?

Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı?

Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı?

Mutfağınızdan sıkıldınız, içine girdiğinizde ne yemek yapmak geliyor içinizden ne de temizliğini yapmak; biraz değişiklik istiyorsunuz. Ya da belki de gerçekten yenilenmesi gerekiyor artık, pek çok eşyanızın eskidiğini, yıprandığını görüyorsunuz ve bu durumdan da hoşlanmıyorsunuz. Şu durumda mutfağınızı yenilemenin zamanı gelmiş de geçiyor bile. Ama nasıl yapacağınız konusunda da pek bir fikriniz yok ve mutfak dekorasyonu nasıl yapılmalı? sorusunu kendinize soruyorsunuz. Bizim bazı önerilerimiz var; buyurun bakalım:

Mutfağınızı yenilemeye öncelikle duvarlarınızdan başlayabilirsiniz. Madem değişiklikti istediğiniz, o halde olmuşken köklü bir değişiklik olsun ve mutfak dekorasyonu nasıl yapılmalı? sorunuza yanıt bulun. Mesela duvarlarınızı turuncu, yeşil ya da kayısı rengi gibi canlı renklere boyayın. Bu renkler hem iştah açar hem de ortama giren güneş ışığı duvarlardan yansıdığı için ortamın daha canlı olmasını sağlar; üstelik belki de yemek yedirebilmek için akla karayı seçtiğiniz bir ufaklığınız vardır ve yemek yedirmek daha kolay hale gelir böylece.

Yeşil Mutfak Duvarı

Duvarlar için Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı?

Duvarlarınızı canlı renklerden seçtiğiniz için mutfak dolaplarınızı da meşe, lale, akçaağaç, huş, limba vb açık renklerde tercih etmeniz mutfağınızda bir uyum olmasını sağlayacaktır. Hatta parlak ve düz beyaz bile seçebilirsiniz. Beyaz ya da diğer açık renkler mutfağınızın daha geniş ve ferah sağlamasına da olanak sağlar.

Tabii bu önerimizi tam tersine de çevirebilirsiniz; yani beyaz duvarlar ve renkli mutfak dolapları gibi. Bu da bir seçenektir; aklınızın bir köşesinde bulunsun.

Mutfak Tava Askısı

Mutfağınızı olduğundan ve olacağından da farklı gösterecek bir husus var; aydınlatma. Doğru bir aydınlatma işlemiyle daha farklı ve şık ortamlar yaratabilirsiniz ve mutfak dekorasyonu nasıl yapılmalı? sorunuzun cevabı belki burada gizli olabilir. Örneğin aydınlatmaya mutfak dolaplarınızdan başlayın ve dolaplarınıza mermere yansıyacak şekilde küçük spot ışıklarından yerleştirin. Yemek yediğiniz masanın üzerine kullandığınız aydınlatma aracını mutfak dolaplarında kullandığınızdan daha kuvvetli olacak şekilde seçerseniz hoş bir ambiyans ortaya çıkacaktır. Tabii ışıklandırmada kullanacağınız ışık türü floresan aydınlatma da olabilir, size kalmış.

Stüdyo Daire Mutfak Dekorasyonu

Diyelim ki mutfağınız ışık almıyor ya da apartman boşluğuna bakıyor. Eğer böyle bir sorununuz varsa dışarıya gizli bir ışıklandırma yapabilir ve durumu kendi lehinize çevirebilirsiniz.

Mutfak dekorasyonu nasıl yapılmalı? sorunuza blki cevap verebilecek olan mutfakta kullandığınız beyaz eşyalarınızı (buzdolabı, bulaşık makinesi vs) ve el aletlerinizi ortamdaki ışığa engel olmayacak şekilde yerleştirmek de önemli tabii. Bu eşyaların yerleşimine olduğu kadar rengine ve büyüklüklerine de dikkat edilmelidir. Zira geniş bir mutfakta koyu renkli eşyalar son derece güzel bir görüntü oluştururken aynı şeyi küçük mutfaklar için söylememiz mümkün olmuyor. Bu nedenle küçük mekânlarda daha küçük ve daha açık renkli eşyalar kullanılarak ortamdan da en iyi şekilde yararlanılabilir.

Kırmızı Mutfak Dolabı

Zemininde açık renk kullandığınız mutfağınız hem daha geniş hem de daha aydınlık görünecektir. Mutfağınızın pencereleri büyükse sıkıntınız yok; ama eğer küçükse mümkün olduğu kadar açık renkli, sade, düz ve kısa perdeler tercih etmelisiniz.

Sade Mutfak Dekoru

Sarı Mutfak

Neon Yeşil Mutfak Dolapları

Sarkıt Mutfak Lambası

Sarı Lake Mutfak Sehpası

Yeşil Mutfak Fayansı

Mutfak Store Perdesi

Mutfak Plazma Tv Dekoru

Siyah Kırmızı Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı?

Siyah Mutfak Dekorasyonu

Çiçek Desenli Mutfak Fayansı

Ayrıca 101 adet birbirinden farklı mutfak modeli ile belki mutfak dekorasyonu nasıl yapılmalı? sorusuna cevap bulabilirsiniz. Konu hakkında soru, görüş ve yorumlarınız için bize aşağıdaki alandan ulaşabilirsiniz.

Yorum Ekle