Dekorasyon, Ev Dekorasyonu, Mobilya Modelleri, Yatak Odası, Salon, Oturma Odası, Mutfak, Banyo, Aydınlatma

20 Farklı Banyo Küveti Modeli

Eğer banyonuzda fark yaratmak istiyorsanız, tüm banyo malzemelerini gözden geçirmeniz gerekir. Bunlardan biride küvettir. Küvet banyonun önemli bir parçasıdır. Çok yaratıcı ve farklı modellerde küvetler vardır; yuvarlak, dikdörtgen, oval hatta yumurta şeklinde bile.

modern banyo küvetleri

Küvet aslında mini bir spa dır. Bu yüzden küvet seçimi yaparken cesur olun ve korkmayın. Değişik ve modern tarzda olanları seçin. Hatta kendi tarzınızı yansıtmaya çalışın.

Modern küvetler

Klasik ve modern bir tarz arayışı içindeyseniz dikdörtgen şeklideki küvetleri tercih edebilirsiniz. Küvet sadece yıkanmak için yapılan bir obje değildir. İçinde rahatlarsınız, müzik dinlersiniz, kitap okursunuz. Banyonuzda bir spa havası yaratın. Yeriniz varsa küvette okumak için kullandığınız kitaplarınızı koyabileceğiniz küçük raflar yaptırın.

küvet ve kitaplık bir arada

Küvetin şekli kadar rengi de önemlidir. Klasik olmasını istemiyorsanız beyaz yerine farklı renklerde küvet kullanabilirsiniz. Mesela beyazlatılmış meşe rengi banyoda çok hoş durur. Asimetrik şekillerde küvetler çok farklı bir görüntü sağlar. Beyaz asimetrik bir küvet dışarıdan bakıldığında çok modern ve yaratıcı görünür. Oval küvetler ise klasik ve rahatlatıcı bir hava verir. Küvetin kenarları yuvarlatılmıştır ve duvara çok kolayca monte edilebilir. Günümüzde farklı olmak isteyenler için çok tercih edilen diğer bir küvet şekli de yumurta şeklindeki küvetlerdir. Yumurtayı andıran bir görüntüsü vardır. Doğal, sıra dışı ve sanatsal bir görünüm yaratır.

koyu renk ahşap banyo küveti

Dikkat çekici küvetler

Küvetinizin dikkat çekmesini ve sıra dışı görünmesini sağlamak için malzemesinin altından olması gerekmez. Çok basit malzemelerle ve sadece yaratıcı bir modelle bunu sağlayabilirsiniz. Basit ve sıradan gibi görünen beyaz bir küvet aslında doğru aksesuarlarla banyonuzda bir inci gibi ışıldayabilir. Duvar, dolap ve döşemeleri kum rengi tercih ederseniz bu havayı yaratabilirsiniz.

oda içerisinde ayaklı beyaz küvet

Kavisli bir küvet seçin ve küveti yerleştirdiğiniz duvarı çarpıcı bir renk yapın. Mesela kırmızı. Küveti siyah bir tabaka üzerine koydurun. Karşısına geçip baktığınızda bir sahne gibi küvetiniz ışıldayacaktır. Eğer yeterince aydınlık bir banyonuz varsa, ya da banyonuzda bir pencere varsa, siyah çini malzemeden yapılmış bir küvet tercih edebilirsiniz. Çok tarz duracaktır. Beyazla ahşabı birleştirin. Küvetiniz beyaz ise, banyonuzda her hangi bir bölümü ahşap yapın. Parlak beyaz bir küvet ve ahşap çok uyumlu bir görünüm yaratırlar. Fazla gösterişli bir küvet istiyorsanız zebra desenini tercih edin. Zebra deseninde bir küvet ve koyu renk banyo mobilyaları çok farklı ve dikkat çekici olur.

beyaz oval banyo küveti modeli

Çağdaş Küvetler

Küvet banyodaki diğer aksesuarlar ve mobilya ile uyum içerisinde olursa daha iyi olur. Sıra dışı olmak için çok değişik bir küvet kullanmak zorunda değilsiniz. Beton görünümünde basit bir küvet ile de çok çağdaş ve farklı bir hava yaratabilirsiniz.

porselen banyo küveti

Taş ve porselen ağırlıklı banyoların yatıştırıcı bir özelliği vardır. Göze de çok hoş görünür. Çağdaş ve modern bir banyo yaratmak için beyazı tercih edebilirsiniz. Zeminde ve küvetin renginde beyazı kullanın. Beyaz temiz, sade ve modern bir görünüm yaratır.

krem rengi küvet

İsterseniz küvet aksesuarları da kullanarak küvetin göz alıcılığını arttırabilirsiniz. Küvetler klasik tarzda oldukları gibi, değişik modellerde de üretildiklerinden dolayı çeşitleri fazladır. Bu nedenle banyonuzun ortamına ve banyo mobilyalarınıza uygun bir model seçin.

zebra desenli küvet

yuvarlak köşeli banyo küveti

yumurta şeklinde siyah banyo küveti

siyah renk parke döşemeli küvet

siyah fayans küvet

oval banyo küveti

modern beyaz banyo küveti

kare banyo küveti

farklı tasarımda banyo küveti

dikdörtgen banyo küveti modelleri

çağdaş oval küvet

beyaz yumurta şeklinde küvet

beyaz dikdörtgen küvet

beton banyo küveti