Dekorasyon, Ev Dekorasyonu, Mobilya Modelleri, Yatak Odası, Salon, Oturma Odası, Mutfak, Banyo, Aydınlatma

Dış Mekan Aydınlatması

Dış mekanlarda aydınlatma çok özel ve güzel bir görünüm sağlar. Karanlıkta hafif bir dış mekan aydınlatması, ortamı bir anda zengin ve stil sahibi bir mekana çevirir. Bahçenin peyzajı nasıl olursa olsun her şekilde aydınlatma kullanmak bahçeyi son derece güzelleştirir. Uzun ayaklı lambalar, ya da girişe koyulan aydınlatmalar hem girişi vurgular hem de göze çok güzel görünür. Dış mekanlarda kullanılan aydınlatmalar bir organizasyonda, davette ya da partide olmazsa olmazlardandır.

yuvarlak tel bahçe lambası
yuvarlak büyük telden bahçe lambası

Özellikle dış mekanlarda tercih edilen malzemesi hasır ağırlıklı olan her türlü hava koşullarına dayanabilen özel bir markanın ürünü olan aydınlatmalar mekanları çarpıcı hale getirmektedir. Sadece bahçede değil evin içinde de kullanılabilir.

dış mekan bahçe lambası

Suya dayanıklı aydınlatmalar

Dış aydınlatmada sınır yoktur. Sıra dışı ve çarpıcı modellerle dış mekanlarınızı rüya gibi bir ortama dönüştürebilirsiniz. Eğer bahçenizde bir havuz veya gölet benzeri bir alanınız varsa son derece dekoratif ürünler kullanabilirsiniz. Havuzunuzda su lambaları kullanın. Bu lambalar suyun üzerinde yüzen çok dekoratif ve büyüleyici bir görüntüye sahip lambalardır. Suya, ısıya ve kırılmaya dayanıklı olup etrafa çok hoş bir aydınlatma kazandırırlar.

su geçirmeyen havuz lambası

Dış mekanlarda havuz veya göletlerde kullanılan aydınlatmalarda ünlü sanatçıların tasarladığı modeller bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi yatak odasında baş ucu abajurları vardır. Bu abajurun modelinin aynısını su üzerinde yüzerken görebilirsiniz. Suda batmayan özelliği sayesinde suyun üzerinde masallardaki gibi bir görüntü yaratır.

suda yüzen lamba

Dış mekanları hareketlendirmek için tasarlanan diğer bir aydınlatma modeli de kocaman toplar şeklinde özel bir tasarım olan her yeri açık aydınlatmalardır. Bunları dilerseniz açık mekanlarınızda etrafa serpiştirerek ya da evinizin içinde tavana asarak kullanabilirsiniz.

top şeklinde telden aydınlatma lambası

Bahçe ve teraslarda kullanmak amacı ile tasarlanan aydınlatmaları değerlendirebilirsiniz. Klasik ve çok zarif bir görüntü oluşturur. Ayrıca evinizin dış girişine de bu tarz aydınlatmalardan kullanırsanız mükemmel bir karşılama yakalarsınız. Farklı malzemelerden üretilmektedir. Ahşap, taş veya seramikten yapılır. Loş bir ışık verir.

bahçe için yer aydınlatmaları

Bahçenizde eğlenceli bir ortam yaratmak istiyorsanız, neşeli ve yaratıcı modelleri tercih edebilirsiniz. Özel şekillerde üretilen dış mekan aydınlatması vardır. Bunlardan bir tanesi yoyo şeklindedir. Bu aydınlatma özel bir tasarımdır ve benzersizdir. Ucundan sarkan kablosu sayesinde tam bir yoyoyu andırır.

yoyo şeklinde lamba modeli

Bahçe süslemesinde gene farklı bir dekoratif ışıklandırma şekli de gölge oyunları sağlayan aydınlatmalardır. Bunlar yere gömülü bir görüntüsü olan ve etrafta bir sahne havası yaratan aydınlatmalardır. Bahçe ya da tüm dış mekanların yanında, iç mekanlarda da kullanılabilir. Duvara asılarak hoş bir iç mekan aydınlatması olabilir.

yer zemin lambası

Ağaç Lambası Modelleri

Kağıt fenerler şeklinde tasarlanmış lambalar dış mekanlarda en sık kullanılan aydınlatmalardır. Bir ağacın dalına asılabilir hatta bahçenizde veya balkonunuzda tavana asılarak kullanılabilir. Asacak bir yer yok ise masa üzerine koyulan çeşitlerinden de kullanılabilir. Malzemesi suya ve ısıya dayanıklı şekildedir. Günümüzde cafelerin dış mekanlarında da çok sık rastlanılan bir dekoratif aydınlatmadır. Renk renk olduğu için bir kaç tane farklı renklerde alıp astığınızda inanılmaz güzel bir görüntü oluşur ve uzaktan bakıldığında ilk dikkat çeken bu ağaç lambalar yani ağaç feneri olurlar.

Aşağıdaki gibi akordiyon şekildeki ağaç lambası hem ilgi çekici renkleri ile ağaçlarda çok hoş görünecek hem de kağıt fener olarak değilde kaliteli plastik malzemeden üretildiği ve açık kısmı sadece altında olduğu için yağmurdan etkilenmemesi açısından en iyi seçenekler arasında zirvede bulunuyor. Bu ağaç feneri gerçekten çok ilgi çekici.

ağaç için kağıt fener lambası

Bahçe Aydınlatması

Karanlığı sevmeyenler fakat fazla ışık istemeyenler için, etrafa hafif bir ışık saçan heykel ya da taş şeklindeki aydınlatmalar çok şık ve modern tarzda tasarlanmıştır. Beyaz, kırmızı ve sarı renkte olurlar ve renklerine göre ışık saçarlar. Eğer çiçekleriniz varsa, özellikle çiçeklerin arasına koymanızı tavsiye ederim. Çok güzel bir görüntü oluşur.

yumurta şeklinde bahçe lambası modeli

Kocaman bir masa lambası düşünün, çok etkileyici olurdu. Ünlü bir mimar bunu tasarlamış ve ödül almış. Ayaklı dev bir masa lambası. Dış mekanlarda hoş sohbetlere eşlik edebilecek güzellikte alımlı bir aydınlatma. Benzersiz bir dış mekan süslemesi istiyorsanız bu aydınlatmadan bahçenize bir tane koymalısınız.

bahçe ayaklı lambası

büyük ayaklı bahçe aydınlatması

büyük bahçe abajuru

2 comments

  • İyi günler akordiyon şeklindeki ağaç lambalarının fiyatı ne kadar acaba? Farklı renkleri var mı? Acil cevap verirseniz sevinirim.

  • Iyi günler,

    bu bahce aydinlatma toplarina nasil ulasabiliriz? Fiyatlarini da ögrenebilir miyim?
    Tesekkürler..