Dekorasyon, Ev Dekorasyonu, Mobilya Modelleri, Yatak Odası, Salon, Oturma Odası, Mutfak, Banyo, Aydınlatma

Japon Stili Banyo Tasarımları

Modern hayatın koşuşturmasında, biten günün sonunda sıcak bir banyo kadar keyif veren başka bir şey yoktur herhalde. İnsan vücudunda canlandırıcı ve dinlendirici etkiyi sağlayan banyoların dekorasyonu da kesinlikle iyi olmalıdır. Böylece gözünüze de hitap ederken kendinizi daha da rahat hissetmenizi sağlar. Banyolarınızda japon stilini uygulamınızı tavsiye ederim. Japon stili banyolar görünüm olarak çok farklı ve güzel olurlar. Kullanım açısından da rahatlatıcı ve kullanışlıdırlar.

bambu banyo modeli

Banyonuzda eğer yeterli yeriniz varsa harikalar yaratabilirsiniz. Çok farklı malzemeler seçebilirsiniz, ahşap ya da metal gibi. Her ayrıntısını planlayın. Özel tasarlanan havlu tutacaklarından birer tane edinin. Sıra dışı aksesuarlarla dekorasyonunuzu tamamlayın. Banyonuzda bir spa havası yaratın. Bunu aksesuarlarla ve küçük ayrıntılarla yapabilirsiniz. Mumlar, tütsüler ve hoş kokulu sabunlar banyonuzun her yerinde olsun. Hoş tasarlanmış havlular ve havlu tutacakları. Banyo zeminini siyah granit yapabilirsiniz. Siyah granit bir zemin ve beyaz bir küvet çok uyumlu ve güzel bir görüntü oluşturur. Küvetinizin etrafına yapma çiçekler koyun.

dar alanlar için banyo dekorasyonu

Kocaman bir taş bulun, ama şekilli ve keskin kenarları olmayan bir taş. Bu taşı küvetinizin hemen ayağınızla bastığınız noktaya koyun. Böylece küvetten indiğinizde basamak olarak kullandığınız bu taş banyonuza çok yaratıcı ve farklı bir görüntü verecektir. Farklı bir küvet banyonuza değişik bir hava katar. Küvet seçimi yaparken yeriniz müsaitse yaratıcı fikirlerde üretilmiş küvetleri tercih edin. Mesela çanak şeklinde bir küvet çok sıra dışı bir görüntü sağlar.

spa modeli japon banyosu

Günümüzde banyoların hemen hemen hepsi beyaz olarak tercih edilmektedir. Beyaz asil bir renktir. Beyaz bir banyonuz varsa, aksesuarlarınızla banyoya renk katın. Aksesuar seçimi yaparken fazla renkli olmasındansa beyaza uygun klasik aksesuarlar tercih edin. Bambu yada ahşap, banyoda kullanabileceğiniz malzemelerdir. Ahşap ve bambu ortama dinlendirici bir hava katar ve farkı görünür. Japon stili banyolarda bambu ve ahşap çok sık tercih edilir.

siyah granit zemin döşeme banyo

Ahşap ve camı beraber kullanabilirsiniz, artık sık sık kullanılan bu karışım gerçekten birbirine çok yakışmaktadır. Sizde hem cam hemde ahşap karışımı bir banyo yaratabilirsiniz. Banyonuzda farklı malzemeleri kombine edebildiğiniz gibi, farklı renkleri de kombine edebilirsiniz. Mesela suyun rengi olan turkuazı banyonuzda koyu renk banyo dolapları ile beraber kullanabilirsiniz. Önceden banyolar ve banyo malzemeleri hep tek renk iken, günümüzde artık her çeşit renk ve malzeme kullanılabilmektedir. Bambudan yapılmış bir küvet banyonuzun havasını tamamen değiştirir. Yer döşemesinde sıradan fayans yerine taş kullanın. Taş zemin havası yaratan bu fayanslar çok farklı ve güzel bir görünüm kazandıracaktır. Banyonuzda aydınlatma parlak olsun ve aksesuarlarınıza da ağırlık verin. Japon stili banyoların olmazsa olmazı bitkiler sizin banyonuzda da olsun. Küvetin kenarına ya da başka bir köşeye renkli menekşeler koyun.

parke döşeme zemin banyo

oval küvet modeli

oturaklı banyo modeli

modern ve sade tarzda banyo dekorasyonu

modern japon banyosu modeli

modern camdan duşakabin modeli

modern banyolar nasıl olmalı

klasik japon banyo tasarımı

doğal dekora sahip banyo

büyük ve geniş banyo modelleri

beyaz modern banyo modelleri

bahçe gibi yeşil banyo tasarımı

ahşap Feng Shui banyo düzeni