Dekorasyon, Ev Dekorasyonu, Mobilya Modelleri, Yatak Odası, Salon, Oturma Odası, Mutfak, Banyo, Aydınlatma

Yatak Odası Dekorasyonu Fikirleri

Kaynak : SPAMROOM / homify

Hayatımızın en fazla kullandığımız ve en özel anlarımıza şahitlik eden Yatak Odamız, evliliğin ve mutluluğun kilit noktasıdır. Ömrümüzü güzelleştirmek için, harika seçimler yapmamız gereken yatak odası malzemeleri ve dekorasyonu, büyük önem taşımaktadır. Her koşulda bizi mutlu edecek, içerisine girdiğimiz zaman huzur ve mutluluk verecek tasarımlara sahip olmamız, ciddi manada fark getirecektir.

Kaynak : ARMİMARLİK / homify
Kaynak : SPAMROOM / homify

Genel itibariyle romantik temalı yaptırmamız gereken yatak odasının, özellikleri renkleri insanları büyük oranda etkilemektedir. Renk seçerken, cezp edici ve mutluluk verici, huzurlu renkler kullanmamız, bizler için ve evliliğimiz için garanti kaynağı olacaktır. Öyle ki; bazı renkler vardır, ilk etapta oldukça hoş görünüyor olsa da, uzun vadede ciddi bir rahatsızlık ve memnuniyetsizlik getirecektir. Bunların başında kırmızı gelmektedir. Kırmızı rengi ilk etapta yoğun şekilde kullanırsanız, gelecek dönemlerinizde mutsuzluk kaynağınız olabilir. Kaliteli bir seçim yaparken, koyu ve karanlık renkleri seçmemeye de özen göstermelisiniz. Çünkü yatak odasında güzel vakitler geçirirken içinizin kararması, ciddi olarak sizlere zarar verecektir.

Kaynak : KERİM ÇARMIKLI İÇ MİMARLIK / homify
Kaynak : KERİM ÇARMIKLI İÇ MİMARLIK / homify

Peki, güzel bir yatak odası dekorasyonu nasıl olmalıdır?

İlk olarak kullanışlı ve hoş görüntülü bir yatak odası için, her türlü detayı düşünmelisiniz. Girişte kıyafetlerinizi asacağınız bir askınız, telefonlarınızı uzakta şarj edebileceğiniz bir masa ve yatağınızın pencereden direkt ışık alarak içinizi rahatlamasına dikkat etmelisiniz. Yatak odanızda elinize ihtiyacınız olduğu zaman gelmesi gereken göz bandı, su koyacak yerler gibi küçük dolapları da elinizin altına koyabilirsiniz. En önemlisi, oldukça ferah ve rahat olmalıdır. Eşyayla doldurmayıp, sadece ihtiyacınız olduğu kadarını koymalısınız.

Kaynak : VALENTIROV&PARTNERS / homify
Kaynak : VALENTIROV&PARTNERS / homify

Renk seçimi yaparken de, açık renk tonları tercihiniz olmalıdır. Tam beyaz değil ancak, açık tonlarda tercihlerinizin etkisi olacaktır. Duvarlarınızda boya yerine, daha şık görünecek ve baktıkça içinizi açacak ortak kararınızın bulunduğu duvar kağıtlarıyla da süsleyebilir, kaplayabilirsiniz. Aynı şekilde, tüm duvarlara tek düz duvar kağıdı yerine, yatağın baş kısmında yer alacak duvara, farklı ve tek obje içeren duvar kağıdı kullanımınızın da ciddi manada etkisini görebilir, daha romantik ve çekici bir yatak odasına sahip olabilirsiniz.

Kaynak : OPERA S.R.L. / homify
Kaynak : OPERA S.R.L. / homify

Rahatınıza düşkünseniz ve yatak odanızın hayatınızın aslında en fazla vakit geçirdiğiniz alan olduğunun farkındaysanız, yatak odanızın evin en önemli dekorasyon merkezi olduğu ve aslında evinizin en ferah alanı olması gerektiğini de bilip tasarımına özen göstermeniz gerekir.

Yorum Ekle