Dekorasyon, Ev Dekorasyonu, Mobilya Modelleri, Yatak Odası, Salon, Oturma Odası, Mutfak, Banyo, Aydınlatma

Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır

Günümüzde evlerin metrekaresi giderek daralmaktadır. Odaların küçük olması nedeniyle insanların evlerinde dekorasyonun önemi bir kat daha artmaktadır. Evin kullanım alanlarını genişletmek insanların elindedir. Evinizde eşyalar yerli yerinde fakat dağınıklıktan bir türlü kurtulamıyorsanız evinizin dekorasyonu için yenilikler, değişiklikler yapmalısınız. Evde dikkat çekici bir salon yaratmak için eşyaların renk uyumlarına, odanın aydınlatılmasına, duvardaki tabloların uyumuna, düzenine dikkat edilmelidir. Bibloların da toz olmaması için kapalı, camlı vitrinler kullanılmalıdır ya da bibloların karışık görünmesi istenmiyorsa duvara nişler de yapılabilmektedir ayrıca kullanılan yer döşemesi ve halı da çok önemlidir.

Çiçeklerle Süslenmiş Salon Dekorasyonu

Salon Lamine Parke Örneği

Salonda Koltuklar Nasıl Yerleştirilir?

Evin güzel bir manzarası varsa koltuk takımları manzarayı görecek şekilde konumlandırılmalıdır. Eğer salonda şömine varsa, oturma grubu şöminenin karşına gelecek şekilde yerleştirilmelidir. Şömine yok, manzara hoş değilse koltuklar televizyona karşı odaklanmalıdır. Koltuklar bir birine yakın yerleştirilerek sıcak bir atmosfer yakalanacaktır.

Mavi Koltuk Takımı ve Minderleri

Pembe Koltuk Modelleri

Salon Kanepe Takımı

Salon için Siyah Deri Koltuk

Salon L Koltuk Modeli

Turkuaz ve Çizgili Koltuklar

Yeşil L Koltuk

Açık Renk Salon Koltuğu

Kırmızı Salon Koltuk Takımı

Salona Televizyon Nasıl Yerleştirilir?

Televizyon, salonun güneş ve ışık alan duvarına yerleştirilmemelidir. Karşıdan gelen ışık televizyona yansıyarak görüntüyü bozar. Salonun daha geniş görünmesi için duvara 15-20 cm’lik gömme bir televizyon ünitesi yaptırılarak bu ünitenin arka bölümüne tüm kablolar saklanmalıdır. Böylelikle göze hoş görünmeyen görüntülerden kurtulmuş olunur.

Salona Televizyon Düzeni

Salonda Sehpanın Dekoru

Sehpa, kimi zaman ayakları dinlendirmek için, kimi zamanda yemek yemek için kullanılır. Çok amaçlı bir eşya olduğu için katlanır, açılır sehpalardan alınırsa yemek masası görevini de görür. Yan kısımlarında çekmece bulunanlar tercih edilirse çekmecelere çocukların oyuncakları koyulabilir, fazlalıklar için de yer yaratılmış olur.

Kare Beyaz Orta Sehpa Modeli

Oval Cam Orta Sehpa

Salonun Aydınlatılması

Salonda kullanılan aydınlatma gözü yormamalıdır. Aydınlatmada tek bir avize yeterli gelmeyebilir. Köşelerde kullanılan büyük abajurlarla odanın daha fazla aydınlatılması sağlanır ve güzel bir görünüm yakalanır. Loş bir ışıkta oturmak istenirse abajur imdada koşmaktadır.

Ayaklı Salon Lambası

ilginç abajur modeli

Spot Salon Aydınlatması

Salon Dekorasyonunda Duvarlar

Salondaki eşyalar ile duvar rengi uyumuna dikkat edilmelidir. Çok koyu duvar renkleri ortamı boğarak insanların ruhunu daraltmaktadır. Ayrıca koyu renkler odayı dar göstermektedir. Duvarlardaki pastel renkler odanın ve insanların ferahlığı için tercih edilmelidir. Televizyon ünitelerinin arka kısımlarına doğal taşlar kullanılarak daha güzel bir görünüm kazandırılır. Ayrıca duvar renkleri belirlenirken, salon mobilyalarının rengi ve tarzı dikkate alınmalıdır. Renkli mobilyalarda sade renk duvarlar tercih etmek, sade renk mobilyalarda ise renkli duvar tercih etmek, odayı çok daha şık ve modern gösterir.

Mor Salon Duvarı Boyası

Salon Aksesuarları

Salonda kullanılan aksesuarlar, salonun ebatlarına göre belirlenmelidir. Dar salonlarda minimum aksesuar kullanmak, geniş salonlarda ise odayı daha dolu gösterecek kadar bol aksesuar kullanmak faydalı olur. Bu yıl fazla kullanılan parçalı tablolar, değişik ebatlardaki resim çerçeveleri, köşelere yerleştirilen renkli abajurlar salon mobilyalarınızın daha gösterişli görünmesini sağlar. Yine canlı çiçekler ile evinizde bahçe havası yaratmanız mümkündür. Geniş salonlar için çiçek açmayan, ağaç görüntüsünde yapay veya canlı çiçekler kullanılmaktadır.

Duvarda birden fazla tablo

Yorum Ekle