Dekorasyon, Ev Dekorasyonu, Mobilya Modelleri, Yatak Odası, Salon, Oturma Odası, Mutfak, Banyo, Aydınlatma

Mutfak ve Yemek Odası Aydınlatması

siyah oturma odasi lamba modelleri

Mutfak bir evin en önemli odalarındandır. Mutfakta ışık çok önemlidir. Yemeğinizi yaparken yeterli ışık kesinlikle gereklidir. Aydınlık ve ışıl ışıl mutfaklar genelde tercih edilen ve kullanımı daha kolay olandır. Doğru aydınlatmayı sağladıktan sonra her mekan gibi mutfaklarda şık ve kullanışlı bir görünüme bürünürler.

krem rengi yemek odasi aydinlatmasi

Mutfak aydınlatmasında küçük ledlerden faydalanabilirsiniz. Hem şık durur hem de bulunduğu noktayı güzel aydınlatır. Yemek hazırlarken suni ışık istemezsiniz. Çünkü suni ışık nesnelerin rengini değiştirir. Bunun yerine yemeğinizi yaparken her şeyi çok net görmek istersiniz. Bu nedenle size tavsiyem halojen lambalardır. Güzel bir aydınlatma sağlar.

mutfak aydinlatma fikirleri

Mutfak dolaplarının altına küçük ışıklar monte ettirin. Bu hem çok şık görünecektir hem de alan aydınlatmada çok faydalı olacaktır. Eğer tezgahınız bu dolapların altında ise yemek yaparken aşağıya verdiği ışık sayesinde daha aydınlık bir ortamda yemek yapma şansınız olacaktır. Yemek masasının olduğu bölümde bir aydınlatma olmalıdır. Bu tam yemek masasının üzerinde ve sarkıt şeklinde olmalıdır. Hem yemek yerken belli bir aydınlığı sağlar hem de görünüm olarak çok hoş olur.

mutfak spot lamba modelleri

Masanızın şekli kullanacağınız aydınlatmanın şekli ile orantılı olmalıdır. Yani yuvarlak bir masanın üzerine kare ve büyük bir aydınlatma koymamalısınız. Yuvarlak masanın üzerine, gene yuvarlak ve büyükçe bir sarkıt asılabilir. Ya da küçük küçük toplar şeklide sarkıtlardan da kullanılabilir. Eğer masanız dikdörtgen ise, üzerine masanın şeklinde dikdörtgen bir sarkıt asılabilir. Ayrıca yan yana bir kaç toptan oluşan büyük avizeler de kullanılabilir.

mutfakta spot lamba kullanimi sarkit mutfak lamba aydinlatmasi  yemek odasi avize modelleri yemek odasi aydinlatma fikirleri yemek odasi aydinlatmasi yemek odasi lamba modeli yemek odasi lamba modelleri yemek odasi lambasi yemek odasi sarkit lamba modeli yuvarlak mutfak lambasi beyaz mutfak aydinlatmasi beyaz yemek odasi lambasi cam mutfak lambasi modeli

Yorum Ekle