Dekorasyon, Ev Dekorasyonu, Mobilya Modelleri, Yatak Odası, Salon, Oturma Odası, Mutfak, Banyo, Aydınlatma

Banyo Aydınlatması

Uzun ve yorucu bir günün ardından rahatlamak ve gevşemek için kendinizi attığınız odalarınızdan biri olan banyonuzun dekorasyonu kadar aydınlatması da çok önemlidir. Aydınlatması kötü olan bir banyo size kendinizi kötü hissettirir. Aynaya baktığınızda yorgun bir görüntü görürsünüz. Oysa farklı ve özenli aydınlatılmış banyolar her zaman canlılık ve güzellik getirir. Banyo eğer doğru şekilde aydınlatılır ve doğru aksesuarlarla süslenirse gerçekten çok güzel ve rahatlatıcı olur. Hem göze hem de ruha hitap eder. Burada önemli olan ise banyonuzu aydınlatmak için doğru objeleri kullanmanızdır. Bu konuda size küçük ipuçları ile yardımcı olmaya çalışacağım.

banyo aydinlatması

Banyonuza Göre Aydınlatma İhtiyaçlarını Belirleyin

Her banyo birbirinden farklıdır. Gerek mobilyası, gerek duvarlarının rengi hatta kapının rengi bile banyonun bütünü oluşturan unsurlardır. Banyonuzun aydınlatmasında kullanacağınız objeyi belirlerken bu unsurları göz önünde bulundurmalısınız. Banyoda yoğun olan renkler ve bir pencere olup olmaması. Bu detaylar aydınlatma şekline karar verirken size yardımcı olacaktır. Işığı iyi olan bir banyo size kendinizi iyi hissettirecektir. Bu nedenle öncelikle tavana monte edilen aydınlatmaları tercih edin. Tavana monte edilen aydınlatma aparatları, banyonun tamamının öncelikle aydınlık olmasını sağlar. Yani mekana genel bir aydınlık sağlar. Bunun beraberinde tavana asılan aydınlatma ile beraber banyoda parlak bir görünüm oluşmasını istiyorsanız dramatik aydınlatma kullanmalısınız. Bu da banyoyu parlak ve hoş gösterir. Hatta eğer banyoda genel olarak açık renkler hakimse banyonuz bu aydınlatmalarla beraber çok şık görünecektir. Eğer banyoda bir pencereniz varsa bu durumda banyonuzda istediğiniz şekilde koyu renk kullanabilirsiniz. Karolar ya da aksesuarlar ne kadar koyu olsa da pencerenin oluşu banyoya bir açıklık ve ferahlık katacaktır.

banyo apliği modelleri

Aydınlatma Esastır

Banyo herkes için öncelikle vazgeçilmez bir ihtiyaçtır. Güne başlarken, gün arasında, gün bitiminde her zaman sık sık kullanılan banyolarda şıklıktan önce kullanım esaslı davranmak yerinde olur. Bir banyonun aydınlatmasında önemli olan o banyoyu kullanırken ışığa olan ihtiyacımızı unutmamaktır. Ayna karşısında aydınlatmanın yardımı ile pek çok ihtiyacımızı gideririz. Bu yüzden banyolarda aydınlatmanın esas olduğunu atlamamakta fayda vardır. Alacağınız aydınlatmanın öncelikle güçlü olup olmadığından emin olun. Aydınlatmanın ışığı aynaya parlama yapmamalıdır. Parlama yaptığında aynada kendinizi görmekte zorluk çekersiniz. Bu çok önemli bir ayrıntıdır. Tavana asılı havada duran aydınlatmalar bulundukları mekanı çok güzel aydınlatırken, aynada kendinizi daha rahat ve net görmek isterseniz duvar apliklerinden faydalanabilirsiniz. Aynada doğru yere yerleştirin ve ışığı güçlü çıkanlarını tercih edin. Aynaya taktığınız aplikler ayna karşısında dikkat gerektiren işlerinizde, makyaj, traş gibi son derece yardımcı olur ve çok hoş bir görünüm de yaratır. Bu tip aynaya asabileceğiniz aplik çeşitleri arasında modern ya da klasik şekillerde çok fazla alternatif vardır. Burada kendi stilinize ve banyonuza uygun bir modeli seçip kullanabilirsiniz.

banyo aydinlatmaları

Modern Banyo Aydınlatmaları

Günümüzde banyo aydınlatma seçeneklerinde çok fazla alternatifler vardır. Bunların içinden farklı ve yenilikçi desenleri tercih etmekte fayda vardır. Banyoda makyaj yaptığınız bölgeye özel led li aydınlatmalardan kullanabilirsiniz. Led li aydınlatmalar çok modern ve farklı bir hava yaratır. Led aydınlatmalar birbirinden farklı modelde üretilmektedir. Fazlaca seçeneği vardır. Aydınlatma dünyasına yeni bir soluk getirmiştir. Buna ilaveten boncuklu aydınlatmalar vardır. Şerit şeklinde bir başı ve ucundan aşağıya kadar sarkan boncukları vardır. Tek başına bir aksesuar görevi görürken aynı zamanda aydınlatma da sağlar. Çok şık ve farklı bir görünümü vardır. Boncuklu banyo aydınlatmaları gerçekten çok göz alıcı bir hava yaratır.

modern banyo apliği

Televizyon ekranı şeklinde aydınlatmalar vardır. Aynaya yerleştirilir ve çok farklı hoş bir hava katar. Bunlar banyonuza fark katacaktır. Her zaman yenilikçi ve değişik aydınlatmalar tercih edin. Özel Ledli aydınlatmaları banyonuzda değerlendirin. Ledler banyoya çok yakışan aydınlatmalardır. Modern bir hava yaratırlar.

Rahatlamak ve gevşemek için kullandığınız banyonuz, aydınlatmaları ile de gözünüze hitap etmelidir. Banyonuzun farklı ve stil sahibi olmasını istiyorsanız bu ipuçlarını değerlendirin. Küçük bir ipucu daha, eğer çok aydınlık ve ferah bir banyo görünümü istiyorsanız banyonuzun rengini oluştururken kiremit rengini seçin. Banyolarda kiremit rengi çok ferah, rahatlatıcı ve aydınlık bir görünüm oluşturur.

vintage banyo aydınlatma modelleri

sarkaç banyo lambası

mor banyo aydınlatması

modern banyo aydınlatma

led banyo lambası

led banyo aydınlatma modelleri

banyo tavan aydinlatması

banyo spot lamba modelleri

Yorum Ekle